En timma i veckan förändrar liv,
ett besök förgyller någons vardag.

En frivillig fyller ett tomrum vid besök och blir en efterlängtad vän!

Många människor upplever idag ensamhet trots att de bor på ett boende. GoKungsbacka skapar glädje och bryter mönster. Kontakta oss själv eller ta hjälp av en närstående för att boka ett besök. Frivilliga har möjlighet att både besöka individuellt men också göra aktiviteter i grupp med fler på boendet. 

Var och en utformar själva hur mötena ska se ut, men det startar precis som vid hembesök, alltid med ett samtal och ofta över en gemensam fika. Besökens innehåll varierar. Det kan vara en promenad, läsa tidningen tillsammans eller kanske spela spel eller instrument. På flera boenden i kommunen finns det frivilliga från GoKungsbacka som tar ut boenden på en cykeltur, så de får vind i håret. Det finns även de som bakar eller engagerar sig i andra aktiviteter för de äldre.

Viktigt är att värna om båda parters trygghet. Alla frivilliga får en ID-bricka när de visat upp sitt belastningsregister samt är ordentligt försäkrade. På uppdrag bär de sin ID-bricka från GoKungsbacka. Är du intresserad av att bli frivillig eller att få besök av en frivillig? Alla insatser är frivilliga och utan ersättning. Vi handlar inte åt någon, vi utför inte sysslor som hemtjänst, vård eller andra företag står för.

Kontakta:
Agneta Odenljung
hembesok@gokungsbacka.se
Tel: 0707-48 33 49

Att starta upp ett besök går till så här:
  1. Vi får in ett önskemål om besök.
  2. Vår samordnare kontaktar och gör ett besök för att få reda på intressen, önskemål och förmågor kring ett ev. vidare besök.
  3. Samordnare matchar mot lämplig frivillig, därefter gör de ett gemensamt besök. Samordnare lämnar när båda känner sig trygga.
  4. En matchning ska verka båda vägar. Båda ska tycka att besöket tillför något positivt. Känner någon att det inte blev rätt, då matchar vi på nytt.
  5. Att åta sig ett besök brukar oftast vara en gång per vecka. Är någon av parterna sjuk eller har andra åtaganden så avbokar man och hoppar över den veckan eller byter dag. Ingen annan person ersätter.
  6. Uppdraget är inte för alltid. Personens hälsa kan förändras eller andra faktorer kan göra att vi inte längre behövs eller så slutar vårt uppdrag vården måste ta över.